Početna   /   Novosti   /  

Toschi

            Godine 1945. berba trešanja bila je posebno bogata u brdima Vinjole. U svojoj maloj laboratoriji, braća Giancarlo i Lanfranco Toschi imali su uvid: da se od porodične tradicije čuvanja voća u alkoholu napravi industrijska proizvodnja.
Dakle, od trešnje u duhu, počela je priča o Tošiju.
            Početna proizvodnja se fokusirala na trešnje u alkoholu, žestoka pića i voćne likere. Među lokalnim sortama trešanja, još jedan proizvod je postao kultni: Toschi Amarena, bez koštica i kandirana u sirupu. Prerada svežeg voća je takođe pokrenula prvu liniju sirupa. Nakon Toschi Susette, žestokog pića od šljive, 1949. je bila godina Cherri Brandija, likera pripremljenog sa infuzijom Morete, crne trešnje Vignole.

            Prijateljstvo između Đankarla Toskija i Enca Ferarija dovelo je 1953. do važnog partnerstva između brendova Toschi i Ferrari.
Pilot svetskog šampiona Alberto Askari bio je svedočanstvo poklon paketa ograničenog izdanja: minijaturnog modela crvenog F1 trkačkog automobila koji sadrži tri boce Toschi likera.

           Uz pokroviteljstvo kompanije, 1981. godine Studijski centar Vignola ustanovio je nagradu Ciliegia d'Oro, godišnju počast ličnostima rodom iz regije Emilija koje se ističu zaslugama u društvenom, kulturnom, industrijskom, preduzetničkom, sportskom ili humanitarnom smislu. polje. Neki od pobednika su Enco Ferari (1981), Lučano Pavaroti (1982), Luka di Montezemolo (2000) i Masimo Botura (2008).

Tradicija voćnih likera nastavljena je stvaranjem Mirtilli i Fragoli, infuzija cijelih borovnica i šumskih jagoda i Lemoncello.

KeToschi linija, osnovana 2021. godine, potiče od kontinuiranog eksperimentisanja u svetu sladoleda. To je inovativni asortiman proizvoda za pripremu ketogenog gelata: sa malo šećera i bogat vlaknima.

"Bar Trade" DOO Polje, Pristanska bb 85000, Bar, Crna Gora
www.bartrade.me
Kontakt
Bar Trade DOO
tel: +382 30 315 082
Posjetite nas na
PREUZMITE APLIKACIJU