Godine 1945. berba trešanja bila je posebno bogata u brdima Vinjole. U svojoj maloj laboratoriji, bracÌa Giancarlo i Lanfranco Toschi imali su uvid: da se od porodične tradicije čuvanja vocÌa u alkoholu napravi industrijska proizvodnja.
Dakle, od trešnje u duhu, počela je priča o Tošiju.
Početna proizvodnja se fokusirala na trešnje u alkoholu, žestoka picÌa i vocÌne likere. Među lokalnim sortama trešanja, još jedan proizvod je postao kultni: Toschi Amarena, bez koštica i kandirana u sirupu. Prerada svežeg vocÌa je takođe pokrenula prvu liniju sirupa. Nakon Toschi Susette, žestokog picÌa od šljive, 1949. je bila godina Cherri Brandija, likera pripremljenog sa infuzijom Morete, crne trešnje Vignole.
Prijateljstvo između Đankarla Toskija i Enca Ferarija dovelo je 1953. do važnog partnerstva između brendova Toschi i Ferrari.
Pilot svetskog šampiona Alberto Askari bio je svedočanstvo poklon paketa ograničenog izdanja: minijaturnog modela crvenog F1 trkačkog automobila koji sadrži tri boce Toschi likera.
Uz pokroviteljstvo kompanije, 1981. godine Studijski centar Vignola ustanovio je nagradu Ciliegia d´Oro, godišnju počast ličnostima rodom iz regije Emilija koje se ističu zaslugama u društvenom, kulturnom, industrijskom, preduzetničkom, sportskom ili humanitarnom smislu. polje. Neki od pobednika su Enco Ferari (1981), Lučano Pavaroti (1982), Luka di Montezemolo (2000) i Masimo Botura (2008).
Tradicija vocÌnih likera nastavljena je stvaranjem Mirtilli i Fragoli, infuzija cijelih borovnica i šumskih jagoda i Lemoncello.
KeToschi linija, osnovana 2021. godine, potiče od kontinuiranog eksperimentisanja u svetu sladoleda. To je inovativni asortiman proizvoda za pripremu ketogenog gelata: sa malo šecÌera i bogat vlaknima.